l7e kategória

regisztrált jogosítvány vásárlás

l7e kategória

Minden, ami a közúti közlekedéssel kapcsolatos törvény illetve törvénymódosítás, igazgatási feladatok, okmányok kiadása és azok visszavonását is a BM rendelet szabályoz. A járművel forgalomba való részvételéhez szükséges iratokat, illetve feltételeit a Belügyminisztérium szabja meg. Ezek a meglévő szabályozások információkat ad arra vonatkozóan, hogy milyen okmányokra van szükség a közlekedés folyamán, illetve ezeknek milyen formai előírásai vannak. E rendeletek szabályozzák a forgalmi engedélyt illetve annak tartalmi elemeit egyaránt.

A Belügyminisztérium legfőbb rendeltetése az, hogy a magyarországi lakosság élet- és vagyonbiztonságát, a nemzetgazdaság és az infrastruktúra elmeit biztonságos működésének védelmét biztosítsa. Ezek meglétének közbiztonsági feladatnak minősül. A fő feladatkörük a katasztrófák hatósági megelőzése, veszélyhelyzetekben a mentések végrehajtása, védekezésnek a megszervezése és annak irányítása, felszámolása a káros következményeknek és a folyamatos helyreállítás illetve újjáépítés.

A gépjárművek besorolását szabályozó Belügyminisztérium rendelet azt mondja ki, hogy a meghatározott gépjárművek besorolását a forgalmi engedélyben a „J” adatmezőben kell feltüntetni. Hivatalosan ezt úgy nevezik, hogy tárgybeli járműre vonatkozó gépjármű kategória besorolása. A nemzetközi szabályozást is figyelembe kell venni a besorolásnál, és műszaki feltételeknek is meg kell felelnie a gépjárműveknek.

 

Vegyél Valódi Jogosítványt
vásárolni jogosítványt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×